Markörer

Stickmarkörer finns i många olika format och vilken sort som fungerar bäst är helt upp till dig som ska använda dom.
Mina favoriter just nu är små plastringar från knit pro. Dom får gärna vara så små som möjligt utan att fastna på stickorna. Dock är dessa inte så snygga och när man ser alla fina i olika färger och former blir man sugen på att testa andra modeller.
Josefine nappade genast på idén om att göra egna och nu har ja fått hem dessa för att testa modellen.

image

Jag blev även nyfiken på en modell gjord av wire så jag knåpade ihop en (ska bli ett par stycken) så jag kan prova vilka jag gillar och hur min optimala markör ser ut och känns.

image

Kurser!

Har länge funderat på att hålla några korta nybörjarkurser både i stickning och virkning. Dels för att det är kul att träffa andra som delar ens intresse men även för att få hjälpa andra att börja eller utvecklas i sitt handarbete.

Material till nybörjarkurser kommer jag kunna knåpa ihop själv, ska bara välja ut vad som är viktigast i början så att det inte blir för mycket.

Kurser/träffar kommer att bli av! Har fått ett mycket större gensvar än väntat endast genom ett enda inlägg på facebook. Det ska bli så kul. Nu pågår en febril planering och strukturering för att få till något riktigt bra under hösten.

Stickcafe

image

En helt underbar septemberdag med massor av sol och jag har varit på stickcafe. Mysigt att kunna sitta ute i värmen bland alla fina blommor.

Lyckades avsluta avmaskning på min höstsjal men hur den blev får ni se efter blockning.

Inte nog med det utan jag har också kokat mitt livs första omgång äppelmos.

image

Snabbvirkat fodral

För ett tag sedan köpte jag en ny telefon då den gamla beslutat sig för att många väsentliga funktioner inte var nödvändiga, tex att ringa eller att väcka mig.

Köpte inget skal eller fodral till den utan gjorde ett provisoriskt (som blivit kvar). Väldigt enkel modell virkat runt i ett stycke och avslutat med en flärp att knäppa med. Det tog mig två avsnitt av Fringe att bli klar :) alltså mindre än två timmar. Garnet är ganska grovt men mjukt, en rest jag hade liggandes i skåpet.
image

Dagiskassen

Fick ett sysug och hade ett perfekt retrotyg som skulle bli fint till en väska/kasse.

image

Mönstret hittade jag här Knåpmodern och det fungerade bra att rita upp det själv efter instruktionerna. Gör jag fler kommer jag troligtvis att förlänga handtaget lite då jag vill kunna ha den på axeln.

Den tjänar nu som handarbetskasse och åker med mig på syjunta och annat.

Sockutmaningen – uppdatering

image

Än så länge har jag inte lyckats komma i mål med min utmaning och i den här takten kommer jag inte att göra det heller :) Men ingen fara på taket. Jag har fått klart två (av tre) par sockor till mig, även om det andra paret blev lite små så dom ligger i riskzonen för att bli bortgivna.

Dom flerfärgade jag började på kommer froggas då jag inte gillade resultatet. Började även på ett spetsmönster men dom blev helt fel i storlek så dom blev inte heller av. Får ta nya tag när jag hittar ett mönster som känns rätt.