Pysselpaus

Lite så känns det. Även om jag sytt kläder och fixat med diverse småsaker så har det inte blivit mycket stickat på sistone.
Däremot har jag läst en bok! Den första på flera år faktiskt. Tre kvällar tog det, alltså var den bra :) fastnar gärna i boken och glömmer bort att sova. Men i sommar hoppas jag hinna läsa mer.

Nu stundar flytt och hela hemmet packas i kartonger.

Koft-kal 2

Jösses! Det är farligt att titta på instagram och bloggar på hur folk tänker om sina koftor. Idéerna flödar och allt får inte plats i en kofta. Ikväll ska jag ta mig tid att sticka provlapp. Detta är så kul. Ny uppdatering kommer när lappen är klar.

Koft-kal

Idag är det dax

image

Första dagen av koftkalen.
Har börjat skissa på en modell. Nu är frågan bara slätstickning eller inte?

image

Skiss ett. Helt vanlig kofta med flätor i raglanökningen. Ev fickor, smal eller bred mudd i ärmarna har jag inte ännu men det löser sig med tiden.

image

Skiss två. Liknande nr ett men utan knäppning och lite lösare i modellen.
En av dessa blir det, nu har jag veckan på mig att fundera.
Detta garn blir det garanterat.

image

Supersoft och donegal tweed från magasinduett.

Syfestivalen

Sent omsider :) en liten rapport från syfestivalen.
Det var väldigt trevligt som vanligt och jag hittade det jag planerat att köpa, plus några impulsköp. Mest nöjd är jag med garnet till min Sirikofta som jag planerat länge och väl att göra.

image

På väg

image

Impulsköp till barnen. Det uppskattades.

Snart!

På torsdag är det dags! Första stickträffen jag håller i. Vi kommer att ses i föreningslokalen kl. 19 och jag är redan nervös ;) kommentar att kunna uppfylla förväntningarna? Hoppas det.
Ikväll ska jag planera lite mer och packa så gott som klart för helgens konferens. Och ja minst en stickning lär följa med.

image

Ja och så har jag rensat ut lite garn till välgörenhet. Tror det kan bli fina sockor och vantar.

Markörer

Stickmarkörer finns i många olika format och vilken sort som fungerar bäst är helt upp till dig som ska använda dom.
Mina favoriter just nu är små plastringar från knit pro. Dom får gärna vara så små som möjligt utan att fastna på stickorna. Dock är dessa inte så snygga och när man ser alla fina i olika färger och former blir man sugen på att testa andra modeller.
Josefine nappade genast på idén om att göra egna och nu har ja fått hem dessa för att testa modellen.

image

Jag blev även nyfiken på en modell gjord av wire så jag knåpade ihop en (ska bli ett par stycken) så jag kan prova vilka jag gillar och hur min optimala markör ser ut och känns.

image

Kurser!

Har länge funderat på att hålla några korta nybörjarkurser både i stickning och virkning. Dels för att det är kul att träffa andra som delar ens intresse men även för att få hjälpa andra att börja eller utvecklas i sitt handarbete.

Material till nybörjarkurser kommer jag kunna knåpa ihop själv, ska bara välja ut vad som är viktigast i början så att det inte blir för mycket.

Kurser/träffar kommer att bli av! Har fått ett mycket större gensvar än väntat endast genom ett enda inlägg på facebook. Det ska bli så kul. Nu pågår en febril planering och strukturering för att få till något riktigt bra under hösten.