Det händer saker…

Trots hetsen med koftan i januari har några andra saker påbörjats och avslutats. Mars lär få bli en göra klart månad då det är lite mycket halvfärdigt just nu.

image

Idag, lilla ugglan som ska monteras och ett projekt som dröjer innan det färdiga resultatet kan visas upp.

Stickcafe

image

En helt underbar septemberdag med massor av sol och jag har varit på stickcafe. Mysigt att kunna sitta ute i värmen bland alla fina blommor.

Lyckades avsluta avmaskning på min höstsjal men hur den blev får ni se efter blockning.

Inte nog med det utan jag har också kokat mitt livs första omgång äppelmos.

image

Snabbvirkat fodral

För ett tag sedan köpte jag en ny telefon då den gamla beslutat sig för att många väsentliga funktioner inte var nödvändiga, tex att ringa eller att väcka mig.

Köpte inget skal eller fodral till den utan gjorde ett provisoriskt (som blivit kvar). Väldigt enkel modell virkat runt i ett stycke och avslutat med en flärp att knäppa med. Det tog mig två avsnitt av Fringe att bli klar :) alltså mindre än två timmar. Garnet är ganska grovt men mjukt, en rest jag hade liggandes i skåpet.
image

Ufo utmaning

Känner att det är dags för en ny utmaning. Eller egenligen mer en plan men utmaning låter lite roligare. Hur det gått med sockutmaningen kommer i ett annat inlägg.

Jag har en förmåga att samla på mig påbörjade, nästan klara eller halvfärdiga projekt. Dels för att det är så roligt att starta nya saker som dyker upp men ibland fastnar jag för att det dyker upp ett krångligt moment eller att något tar tid. Tålamod jag vet :)

Tillfredsställelsen när något är klart är stor och dessutom får man ett plagg eller accessoar att använda. Därför vill jag nu göra klart några av mina ufon (unfinished objects).

Mitt mål är syfestivalen i Stockholm 24-26 oktober. Där vill jag nämligen köpa garn till en ny kofta.

Då jag både stickar och virkar vill jag ha med båda teknikerna i listan på projekt. För att vara realistisk kommer målet inte vara att allt ska vara klart men 4 projekt bör jag hinna med. Jag vet dessutom att det med största sannolikhet kommer att dyka emellan ett eller annat litet snabbprojekt vid sidan av listan.

  • Blå kofta
  • Loki nr 1
  • Raggsockor mellanraggi till barn
  • Ugglegensern Reidar
  • Regnbågsfilten
  • Höstsjalen (till förra hösten)

Detta är min preliminära lista, måste titta igenom projekthögen igen och se om jag har fler nästan färdiga som kan läggas till.

projekthögen

Saknas på bilden gör raggsockorna och regnbågsfilten.

Resultatet presenteras fredag 24:e oktober.

Syfestival

image

På syfestvalen ska man gärna ha ett rött armband för att känna igen andra från online stickcafe på Facebook. Så här såg mitt ut den här gången och det kommer nog att användas även nästa gång.

Dinomössan

image

image

image

En glad modell till dinosauriemössan. Mössan är virkad och levererad som present till en liten kille (inte mottagaren på bilden). Han fick även hempysslade pärlbokstäver att sätta på dörren till sitt nya rum.